Specialiștii americani avertizează: “Nu spălați carnea de pui!”

Specialiștii americani avertizează: “Nu spălați carnea de pui!”

Potrivit unui sondaj efectuat pe un eşantion de 4.500 de britanici, mai mult de două cincimi dintre cei abordaţi au recunoscut că spală carnea de pui înainte de a o prepara. Dar reprezentanții Food Standards Agency (FDS), un departament din cadrul guvernului britanic, care se ocupă de protecţia sănătăţii publice în sfera alimentaţiei spun că acest lucru e total greșit. Motivul? În timpul spălării puiului, răspândim în bucătărie stropi care conţin Campylobacter (o bacterie care provoacă cele mai multe cazuri de toxiinfecţii alimentare), contaminând suprafeţele de lucru şi ustensilele de gătit.     Infecția cu Campylobacter poate chiar la deces Read more »

Ouăle ajută la buna funcționare a sistemului nervos

Ouăle ajută la buna funcționare a sistemului nervos

Dacă în vechime, ouăle au fost considerate nesănătoase pentru inimă, studiile recente arată că acestea și-au câștigat reputația de aliment super sănătos. Acestea nu doar că sunt ideale pentru mușchiul cardiac, dar sunt de mare ajutor și pentru pierderea kilogramelor în plus. Nu modifică nivelul de colesterol din organism Potrivit unui studiu canadian realizat pe parcursul a 30 de ani, s-a ajuns la concluzia că oul nu are nici un fel de impact negative asupra nivelului de colesterol din organism. Cât privește modul în care trebuie consumat oul, o parte din specialiști consideră că oul crud are deosebite calități nutritive Read more »

Avantajele consumului de carne de pui

Avantajele consumului de carne de pui

Noile studii arată un lucru incredibil: puiul crescut în zilele noastre, fără hormoni de creștere, este o sursă bogată de proteine și vitamin, având un conținut redus de grăsimi. Previne pierderea masei osoase Potrivit specialiștilor, o porție de carne de pui oferă aproximativ un sfert din necesarul de proteine, nutrienți esențiali organismului pentru a transforma grăsimile în energie și pentru a preveni pierderea masei osoase. Dar carnea de pui, grație aportului de vitamina B are și proprietpăți energizante, ajutând la procesarea carbohidraților și la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Crește imunitatea De asemenea, carnea de pui conține jumătate din Read more »