Avantajele consumului de carne de pui

Noile studii arată un lucru incredibil: puiul crescut în zilele noastre, fără hormoni de creștere, este o sursă bogată de proteine și vitamin, având un conținut redus de grăsimi.

Previne pierderea masei osoase

Potrivit specialiștilor, o porție de carne de pui oferă aproximativ un sfert din necesarul de proteine, nutrienți esențiali organismului pentru a transforma grăsimile în energie și pentru a preveni pierderea masei osoase. Dar carnea de pui, grație aportului de vitamina B are și proprietpăți energizante, ajutând la procesarea carbohidraților și la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Crește imunitatea

De asemenea, carnea de pui conține jumătate din doza zilnica recomandată de seleniu, un mineral care stimulează secreția de glutation, numit „antioxidantul miraculos” sau „proteina vieții”. În plus, glutationul face parte dintre cei mai puternici și importanți antioxidanți ai organismului, contribuind în lupta împotriva cancerului. Mai mult, acest antioxidant are rol detoxifiant, antiinflamator și imunomodulator, restabilind echilibrul între imunitatea celulară și umorală și activând celulele macrofage.

Protejează împotriva apariției Alzheimer-ului

 

Tot specialiștii afirmă că o porție de pui oferă 72% din doza zilnică recomandată de vitamina B3 sau niacină, care protejeaza ADN-ul de deteriorare, contribuie la prevenirea cancerului și a Alzheimer-ului.  Nu în ultimul rând, studiile au arătat și faptul că persoanele în vârstă care consumă alimente bogate în vitamina B3 sunt mai ferite de apariția de boli cronice și degenerative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *