Specialiștii americani avertizează: “Nu spălați carnea de pui!”

Potrivit unui sondaj efectuat pe un eşantion de 4.500 de britanici, mai mult de două cincimi dintre cei abordaţi au recunoscut că spală carnea de pui înainte de a o prepara. Dar reprezentanții Food Standards Agency (FDS), un departament din cadrul guvernului britanic, care se ocupă de protecţia sănătăţii publice în sfera alimentaţiei spun că acest lucru e total greșit. Motivul? În timpul spălării puiului, răspândim în bucătărie stropi care conţin Campylobacter (o bacterie care provoacă cele mai multe cazuri de toxiinfecţii alimentare), contaminând suprafeţele de lucru şi ustensilele de gătit.

 

 

Infecția cu Campylobacter poate chiar la deces

Dacă în majoritatea cazurilor, persoanele infectate suferă dureri abdominale, diaree şi vărsături severe, în unele cazuri, infecţia poate provoca probleme de sănătate mult mai grave, afirmă experţii Food Standards Agency. Infecţia cu Campylobacter poate duce la sindromul de intestin iritabil, artrită reactivă, sindromul Guillain-Barré, o afecţiune gravă a sistemului nervos, ori chiar deces, precizează specialiştii FSA. Oamenii de știință susți că riscul apariţiei complicaţiilor este mai mare în cazul copiilor cu vârsta mai mici de cinci ani şi persoanele în etate. Dar Campylobacter  este periculoasă şi din alt punct de vedere, încheie experții americani, sublinind că din cauza acestei bacterii economia ţării pierde sute de milioane de lire sterline pe an, ca urmare a cheltuielilor din sistemul de sănătate, dar şi din cauza absenţelor de la locul de muncă al celor bolnavi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *